Bel ons op 026-472 36 10 of stuur een mail naar info@smb-jacobi.nl

Schoonmaken zonnepanelen.

Er wordt vaak gedacht en soms ook nog verkeerd geïnformeerd dat zonnepalen door de regen schoon gespoeld worden. Helaas is dit niet zo. Denk maar aan uw auto bijvoorbeeld. Deze wordt ook niet gereinigd door een regenbui.

Door aangehecht vuil kunnen uw zonnepanelen minder zon opvangen en daalt het rendement. Dit is uiteraard niet de bedoeling.

De hoeveelheid vuil kan per systeem verschillen. Denk aan omgevingen met veel begroeiing, daar is meer kans op vuil door bijvoorbeeld bomen. Ook is vogelpoep een vervelende soort voor uw rendement.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar het te behalen rendement bij regelmatige reiniging van de panelen.

Door regelmatig reinigen van uw systeem behoudt u uw panelen en is het rendement optimaal. Dit kan oplopen tot wel 15% meer rendement. Wij adviseren dan ook minimaal 1 keer in de 2 jaar uw panelen te reinigen. Voor gebieden waar de panelen erg vervuilen adviseren wij dit minimaal 1 keer per jaar te reinigen of soms wel 2 keer per jaar bij een groot aantal panelen om het rendement optimaal te houden.

U maakt een uitstekende keuze als u voor Jacobi kiest voor het reinigen van zonnepanelen.

Onze kenmerken zijn:

  • Wij hanteren een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Wij gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen
  • Was passen telescoopbewassing met warm water toe
  • Wij werken met vast personeel

Wilt u meer te weten komen over zonnepanelen reinigen door Jacobi ? Of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Back to Top